Grannarna byter dörrar

Som ni antagligen redan vet så har jag nyligen flyttat in i ett hus i ett villaområde strax utanför Göteborg. Jag har riktigt trevliga grannar där det känns som att alla uppskattar varandra.

På sistone har jag däremot märkt många av dem har ett lite speciellt beteende. Det pågår någon slags outtalad tävling mellan grannarna där alla vill vara bäst. Om någon byter en ytterdörr så följer alla hushållen med och gör samma sak. 

Om man ställer sig emot förändringen och inte gör något själv blir man utfryst och får konstiga blickar. Som ett traditionellt svenskt villaområde är det ju ingen som vågar säga någonting utan alla bara följer efter. Det har gått så långt att de till och med tävlar om vem som har högst buske och flest blommor på sin tomt. Jag tror inte att detta kriget någonsin kommer sluta.  Jag vet inte om det är vanligt att man agerar som dem gör i ett område likt detta men jag börjar känna att jag kanske måste hänga på tåget och göra förändringar på mitt hus. 

Därför har jag kollat på en ytterdörr som heter “Äppelbo”, det är en otroligt stilig dörr med en glasruta och snygga spröt. Den blir dessutom skräddarsydd specifikt efter mitt hus förutsättningar. Tanken är att jag beställer montering så att jag kan få detta gjort så snabbt som möjligt och på så sätt se till att jag inte blir utfryst från grannarna.

Med dörren får jag bland annat en 3-glas isolerruta men också 10 års formgaranti. Jag gillar tanken på att blir precis som jag vill ha den. Jag trodde aldrig jag skulle hänga med på detta tåget men faktum är att genom denna “tävling” har ytterdörrar blivit en väldigt intressant för mig.

Nästa steg blir att plantera en buske runt trädgården så kanske jag förr eller senare kan vinna på den fronten också.

Wish me luck!

Leave a Reply